ITSETUNTO I työpajat


Valmentamon ja Doven mielestä minkään ei pitäisi estää nuorta saavuttamasta täyttä potentiaaliaan. Yhdessä haluamme auttaa seuraavaa sukupolvea saavuttamaan hyvän itsetunnon ja luomaan positiivisen suhteen ulkonäköönsä. Liity sinäkin mukaan!

DOVE

Dove on yli 15 vuoden ajan auttanut vanhempia, opettajia ja nuorten kanssa työskenteleviä tarjoamalla heille psykologien ja terveydenhuollon ammattilaisten tuottamia itsetuntoaiheisia materiaaleja ja itsetuntokoulutusta. Doven kansainvälinen Itsetunto-projekti (Self-Esteem Project) on tavoittanut tähän päivään mennessä jo yli 60 miljoonaa nuorta 142 eri maassa.

Tiesitkö, että…?

Alhainen itsetunto ja kehopositiivisuus vaikuttavat nuorten oppimiseen. Ulkonäköön liittyvä ahdistus on yhdistetty alhaiseen keskittymiskykyyn, mikä saattaa johtaa heikompiin arvosanoihin. Maailmanlaajuisesti, kahdeksan tyttöä kymmenestä on niin huolissaan kehonkuvastaan, että he jättävät osallistumatta joihinkin päivittäisiin aktiviteetteihin sen takia. 

Materiaalit

Vapaasti ladattavat materiaalit on suunniteltu vahvistamaan murrosikäisten itsetuntoa, ja ne mahdollistavat itsetuntotyöpajojen pitämisen mm. kouluissa. Työpajojen kautta opettajat ja oppilaat pääsevät tutustumaan mediassa esitettyjen ihanteiden vaikutusta nuorten itsetuntoon. 

Työpajoissa tutustutaan median ja yhteiskunnan esittämään epärealistiseen ihannevartaloon, ja opetellaan strategioita itsetunnon suojelemiseksi. Työpajat on helppo sovittaa koulun aikatauluihin.

Itsevarma Minä - itsetuntotyöpaja (45 min)

11-14 -vuotiaat

Itsevarma Minä on yhden oppitunnin mittainen työpaja, jossa pohditaan median vaikutusta kehonkuvaan ja itsetuntoon sekä mietitään keinoja nuorten kehopositiivisuuden parantamiseksi.

Sisältää:

Itsevarma Minä - Opettajan opas

Itsevarma Minä - Esitys

Itsevarma Minä - Tehtävämonisteet

Lataa tästä! 

Min självkänsla (ruotsinkieliset materiaalit)

Lataa tästä!


Aidosti Minä -itsetuntotyöpaja (5 x 45 min kotitehtävät)

14 - 17 -vuotiaat

Aidosti Minä on viiden oppitunnin mittainen toiminnallinen työpaja, jonka tarkoitus on saada osallistujat keskustelemaan ajatuksistaan ja tunteistaan kehonkuvaan liittyen.

Sisältää:

Aidosti Minä - Ohjaajan opas

Aidosti Minä - Aktiviteettipaketti

Aidosti Minä - Tehtävämonisteet
 

Lataa tästä!