DOVEN ITSETUNTO-HANKE YHTEISTYÖSSÄ VALMENTAMON KANSSA


Valmentamon ja Doven mielestä minkään ei pitäisi estää nuorta saavuttamasta täyttä potentiaaliaan. Yhdessä haluamme auttaa seuraavaa sukupolvea saavuttamaan hyvän itsetunnon ja luomaan positiivisen suhteen ulkonäköönsä. Liity sinäkin mukaan!

DOVE

Dove on yli 15 vuoden ajan auttanut vanhempia, opettajia ja nuorten kanssa työskenteleviä tarjoamalla heille psykologien ja terveydenhuollon ammattilaisten tuottamia itsetuntoaiheisia materiaaleja ja itsetuntokoulutusta. Doven kansainvälinen Itsetunto-projekti (Self-Esteem Project) on tavoittanut tähän päivään mennessä jo yli 60 miljoonaa nuorta 142 eri maassa.

Tiesitkö, että…?

Alhainen itsetunto ja kehopositiivisuus vaikuttavat nuorten oppimiseen. Ulkonäköön liittyvä ahdistus on yhdistetty alhaiseen keskittymiskykyyn, mikä saattaa johtaa heikompiin arvosanoihin. Maailmanlaajuisesti, kahdeksan tyttöä kymmenestä on niin huolissaan kehonkuvastaan, että he jättävät osallistumatta joihinkin päivittäisiin aktiviteetteihin sen takia.

ITSETUNTOLÄHETTILÄÄT

Valmentamo on rekrytoinut on opettajia kouluttamaan muita opettajia vetämään Itsetunto-työpajoja. Projektimme on tavoittanut jo n. 80 000 nuorta.

ITSETUNTOLÄHETTILÄÄT 2023

Vuoden 2023 Itsetuntolähettiläät ovat kuvassa vasemmalta oikealla Sanna Ruotsalainen (Joensuu), Leena Kiviranta (Rauma), Kirsi Vahe (Kempele), Nina Valkonen (Tuusula), Pauliina Pyyny (Helsinki), Riikka Kokko (Vaajakoski), Saana Välikangas (Rovaniemi), Mervi Salminen (Espoo), Thea Liljestrand (Inkoo), Tiia Ansas (Rovaniemi) ja Jemina Mustonen (Lahti). Oikealla projektijohtaja Tarja Hintikka (Espoo).

Tarjan yhteystiedot tarja@mindaava.com

Halutko sinä itsetuntolähettilääksi?

Ilmoittaudu mukaan ilmaiseen webinaariin to 25.4.2024 klo 16.00 - 16.30, jossa kerromme lisää Itsetunto-hankkeestamme ja hakuohjeista.

Ilmoittaudu TÄÄLTÄ.

Materiaalit

Vapaasti ladattavat materiaalit on suunniteltu vahvistamaan teini-ikäisten itsetuntoa, ja ne mahdollistavat itsetuntotyöpajojen pitämisen mm. kouluissa. Työpajojen kautta opettajat ja oppilaat pääsevät tutustumaan mediassa esitettyjen ihanteiden vaikutusta nuorten itsetuntoon. 

Työpajoissa tutustutaan median ja yhteiskunnan esittämään epärealistiseen ihannevartaloon, ja opetellaan strategioita itsetunnon suojelemiseksi. Työpajat on helppo sovittaa koulun aikatauluihin.

Itsevarma Minä - itsetuntotyöpaja (45 min)

11-14 -vuotiaat

Itsevarma Minä on yhden oppitunnin mittainen työpaja, jossa pohditaan median vaikutusta kehonkuvaan ja itsetuntoon sekä mietitään keinoja nuorten kehopositiivisuuden parantamiseksi.

Sisältää:

Itsevarma Minä - Opettajan opas

Itsevarma Minä - Esitys

Itsevarma Minä - Tehtävämonisteet

Lataa tästä! 

Min självkänsla (ruotsinkieliset materiaalit)

Lataa tästä!


Aidosti Minä -itsetuntotyöpaja (5 x 45 min kotitehtävät)

14 - 17 -vuotiaat

Aidosti Minä on viiden oppitunnin mittainen toiminnallinen työpaja, jonka tarkoitus on saada osallistujat keskustelemaan ajatuksistaan ja tunteistaan kehonkuvaan liittyen.

Sisältää:

Aidosti Minä - Ohjaajan opas

Aidosti Minä - Aktiviteettipaketti

Aidosti Minä - Tehtävämonisteet
 

Lataa tästä!