TAKAISIN

Mirva Mäki-Petäjä

HENKILÖSTÖALAN AMMATTILAINEN


Henkilöstöpäällikkö ja mentaalivalmentaja Mirva Mäki-Petäjälle valmentajakoulutus antoi oman työhistorian ja ominaisuuksien yhdistelmänä uuden ammatin.

"Valmennuskoulutuksen punainen lanka ja se kokonaisuus, miten asiat oli sidottu yhteen, oli minusta hyvä paketti, jossa pystyi kasvamaan opiskelujen rinnalla myös omassa elämässään."

Mirva oli työskennellyt aikaisemmalla urallaan tapahtuma-, koulutus- ja media-alalla myynnin ja sisällöntuotannon parissa. Jossain kohtaa entiset työkuviot eivät enää antaneet hänelle syvällistä merkityksen tunnetta, ja hän halusi muutoksen työuralleen.


"Halusin selvittää, miten voisin rakentaa itselleni uuden uran niillä kompetensseilla, joita minulle oli kertynyt vuosien saatossa kaupallisella ja luovuutta vaatineilla aloilla. Sain Valmentamossa uskon siihen, että voin tehdä uudelleenorganisoinnin elämässäni ja rakentaa siitä uralleni uuden alun."

Mirva oppi koulutuksessa hahmottamaan paremmin uransa suuntaa sekä näkemään mitä kohti kulkemalla hän voisi realistisesti luoda uutta uraa. Hän sai myös paljon uusia työkaluja omaan elämäänsä. Vuoden koulutus antoi näkökulmaa asiohin, jotka hän oli aikaisemmin kokenut ongelmallisiksi.

Vuoden jälkeen Mirva jatkoi vielä valmentamisen opiskelua muualla, erikoistuen mindfulnessiin ja neuro coachingiin. Valmentamon LCF Life Coach® -opinnot auttoivat häntä näkemään suunnan sille, mihin hän halusi valmentajana erikoistua.

"Valmentaminen oli minulle se puuttuva palanen erilaisten työtehtävieni jatkoksi. Sain uuden ammatin lisäksi mahdollisuuden jalostua itse, mutta myös jalostaa valmentamisen kenttää. Nykyisessä työssäni minulla on myös eräänlainen näköalapaikka ja näen valmennuksen aseman vakiintuneen bisnesmaailmassa.”

HENKILÖSTÖLLE KOKONAISVALTAISTA HYVINVOINTIA

Mirva toimii nykyään yhdysvaltalaisen monialayrityksen Suomen päätoimipistessä HR Managerina. Hänen työnkuvaansa kuuluu muun muassa henkilöstön hyvinvointiasiat. Mirva myös valmentaa itse työpaikallaan ura-, stressin- ja muutoshallintaa sekä valmentavaa esimiestyötä.

"Olen tyytyväinen, että tulin hankkineeksi LCF Life Coach® -koulutuksen itselleni. Nykytyössäni huomaan, ettei uravalmennuksessakaan voi erottaa toisistaan uraa ja tunteita tai ihmissuhteita. Kohtaamisissa pitää olla inhimillisyyttä, eikä vaikeitakaan asioita voi vain lakaista maton alle. Työnantaja saa paljon enemmän, kun ihminen otetaan kokonaisuutena huomioon. Elämänhallinnan valmennuspalvelut ovat tulleet myös bisnesmaailmaan, jota myydään arkipäiväisesti substanssi- ja strategiakoulutusten rinnalla."

Mirva kirjoitti LCF Life Coach® -opintojensa jälkeen kirjan Elämänmuutos - 11 tositarinaa ihmisistä käännekohdissa (Kosmos, 2016) yhdessä Ville Kormilaisen kanssa. Idea kirjaan tuli kirjailijoiden omien elämänmuutoksien myötä. Mirvalla on myös oma Liekki Coaching -yritys, jonka kautta hän joskus valmentaa yksityisasiakkaita.

Lue lisää Mirvasta: www.liekkicoaching.fi

**

HALUATKO SINÄ RATKAISUKESKEISEKSI VALMENTAJAKSI?

Valmentamon LCF Life Coach®-koulutus on Suomen suosituin life coach-koulutus. Lue lisää TÄÄLTÄ