TAKAISIN

Karita Tykkä

HYVINVOINNIN LÄHETTILÄS
Karita Tykkä löysi Valmentamon valmentajakoulutuksen avulla elämäntehtävänsä. Se on auttaa, innostaa ja inspiroida ihmisiä voimaan hyvin. Holistinen hyvinvointivalmentaja ja yrittäjä toimii mm. pilatesohjaajana, Pilates x Karita Valmennuksessa, on holistinen ravintovalmentaja, meditaatio-ohjaaja sekä psyykkinen valmentaja. Karita on myös kehittänyt KT-tuoteperheen. Hän on kirjoittanut 10 kirjaa, luennoi, vaikuttaa sosiaalisessa mediassa ja tekee Rakkaudella Karita -podcastia.

"Kaikkea toimintaani yhdistää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, ja hyvinvointi muodostuu sekä fyysisten että mielen osa-alueiden kombinaatiosta. Mieli on valtavan voimakas työkalu, jota koulutuksessa oppii ymmärtämään ja ottamaan käyttöön."

Karitalle koulutus toimi myös vuoden mittaisena intensiivisenä henkisen kehityksen matkana, joka vahvisti aitoa omaa syvempää itseä ja antoi uskallusta elää omannäköistä elämää. Koulutuksesta sai arjen työkaluja omaan elämään ja tapoja löytää vastauksia. 

"Ratkaisukeskeisyyden avulla keskitymme tavoitteiden saavuttamiseen ja tuloksien sekä muutosten aikaansaamiseen. Koulutuksessa oppii kysymään itseltä ja toisilta hyviä kysymyksiä, mikä on olennaista. Jos ei osaa kysyä, ei myöskään löydä vastauksia."

"Harjoitusvalmennuksista saa kokemuksen siitä, miltä tuntuu, kun pystyy auttamaan toista. Se on hyvin innostavaa."

Karita kuvailee koulutusta oivalluttavaksi ja tunnerikkaaksi. Siinä oppi itsestään valtavasti uusia asioita ja pääsi avaamaan itsessään solmuja, joita ei edes tiennyt olevan. 

"Koulutuksessa oppi myös uskallusta päästää irti ja sanoa ei. Kaikkia ei tarvitse miellyttää eikä kaikkien odotuksiin tarvitse vastata, vaan tärkeää on pysähtyä ja kysyä itseltään, mikä on itselle merkityksellistä. Suorittajatyypeille tämän oivaltaminen on tärkeää."

MATKA OMAKSI ITSEKSI

Antoisaa koulutuksessa oli myös yhteys muihin ryhmän jäseniin. 

"Oli hienoa ymmärtää, miten erilaisista taustoista huolimatta kaikki ryhmän jäsenet olivat samanarvoisia. Ryhmässä oli turvallinen ja vahva luottamuksen ilmapiiri, jossa pystyy jakamaan isoja ja vaikeitakin henkilökohtaisia asioita ja tuntemaan, että kaikki ovat siellä toisiaan varten."

"Koulutuksesta on hyötyä elämän jokaisella osa-alueella. Voisi sanoa, että koulutus muuttaa eri ihmiseksi. Tärkeää on opitun käytäntöön ottaminen ja testaaminen sekä jatkuva uteliaisuus ja tutkiva asenne itseä kohtaan. Koulutuksen jälkeen voi huomata, että tekee valintoja eri lailla kuin ennen ja ymmärtää myös paremmin, mistä jokin tunne kertoo. Voi myös oppia pehmeämpää asennetta itseään kohtaan – ei tarvitse heti olla täydellinen aloittaessaan jotakin uutta."

Työelämässä koulutus on muuttanut Karitan yrittäjyyttä, antanut uusia työkaluja ja ajatusmalleja ja rohkeutta tehdä sitä minkä kokee tarkoitukselliseksi. 

"Koulutuksesta on hyötyä missä tahansa ammatissa. Jokainen kokee koulutuksen eri tavalla ja pystyy hyödyntämään sitä omalla tavallaan."

"Kannattaa uskaltaa luottaa omaan sisäiseen ääneen. Kaikki vastaukset löytyvät omasta itsestä, jos on valmis kurkkaamaan, mitä ihania yllätyksiä sieltä sisältä löytyy. Siihen tämä koulutus antaa hienon mahdollisuuden."

Kuva: Emma Ronkainen

Lue Karitan blogia Rakkaudella, Karita: https://karitatykka.com

***

HALUATKO SINÄ RATKAISUKESKEISEKSI VALMENTAJAKSI?

Valmentamon LCF Life Coach®-koulutus on Suomen suosituin life coach-koulutus.  Lue lisää TÄÄLTÄ