TAKAISIN

Satu Väisänen

ROHKEA REBELISTI

Parinkymmenen vuoden freelance-toimittajuuden ja kolmen julkaistun kirjan välissä Satu Väisänen kävi Valmentamon LCF Life Coach -kurssin saadakseen valmentamisesta ammatin.

”Olin kirjoittajan urani puolivälissä kiinnostunut itseni syvällisestä kehittämisestä kaikkien vastoinkäymisten vuoksi. Maailmani avautui ensin NLP-opinnoissa, mutta Valmentamosta lähdin hakemaan lisäksi työkaluja muidenkin sparraamiseen.”

Tuosta henkisestä matkasta Satu kirjoitti toiseen kirjaansa Viisi vuotta elämästäni – melanoomasta meditaatioon, joka julkaistiin juuri Valmentamosta valmistumisen jälkeen.

Sadulla kuitenkin kesti vielä tovi sopivan valmentajan roolin löytymisessä.

”Tai siis en minä halunnut mitään ”roolia”, mutta minulla oli vaikeuksia hyväksyä itsessäni vähän räväkämpi ja kapinallinen puoleni, siitä huolimatta, että koulutuksessakin minut hyväksyttiin juuri sellaisena kuin olin. Ajattelin, että valmentajan tulisi olla hillitympi.”

Päätoimisen kirjoittajan uran jatkuessa valmennuksesta saadut työkalut kulkivat kuitenkin koko ajan rinnalla, ja myös tekstit muuttuivat syvällisemmiksi.

”Valmentamosta en valmistunut vain ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, vaan ratkaisukeskeiseksi ihmiseksi. Koulutus muutti ajattelutapaani pysyvästi. Kun oppii tiedostamaan esimerkiksi uskomusten ohjaavan voiman, sen jälkeen ei voi enää olla tiedostamatta vastuuta omista valinnoistaan.”

Satu pitää suoraviivaisesta ja käytännönläheisestä toiminnasta, vaikka onkin myös intuitiivinen ihminen. Valmentamon koulutus oli juuri sopiva yhdistelmä molempia.

”Ratkaisukeskeisyys sopii luonteelleni hyvin: mennään suoraan asioiden ytimeen ja mietitään, millä askelilla sieltä päästään eteenpäin. Tykkään siitä, että mennään eikä meinata, mutta sopivasti tutkitaan myös alitajunnan kiemuroita.”

 LUURANGOT TANSSIMAAN JA NÄKYVIIN

Satu on aina ollut sitä mieltä, että elämä on unelmien toteuttamista varten. Sen jälkeen, kun hän oli toteuttanut omat unelmansa kirjoittajan urasta, kolmesta kirjasta, valmentajaksi kouluttautumisesta ja Espanjassa asumisesta, tuli aika ruveta nostamaan toisia naisia ja rohkaisemaan heitä tekemään rebelisti aitoja valintoja.

”Eräänä päivänä tajusin, että miksi ihmeessä pidin räväkämpää puoltani piilossa eli niin sanotusti luurankoa kaapissa – minähän voin laittaa sen tanssimaan!”

Syntyi tuote, jossa hän yhdistää kirjoittajan oppinsa ja valmennuksesta saadut työkalut. Niiden avulla hän sparraa esimerkiksi kirjailijaksi haaveilevia naisia tulemaan näkyväksi omine teksteineen ja aitoina omina itsenään.

”Yhdistin ammattikirjoittamisen ja lifecoachingin, koska kirjoitusprosessiin ja hyvään kirjaan tarvitaan sekä konkreettisesti taidokasta tekstiä että mindsetin hallintaa. Lemppareitani ovat Valmentamosta saadut kirjoitusharjoitukset sekä mielikuvaharkat. Vielä kun otan itseluodun Rohkeutta on… -korttipakan käyttöön, niin siinä on aika voittava yhdistelmä.”

Kirjoittaminen on usein yksinäistä puuhaa, ja Satu tietää, millaista tukea siihen tarvitaan. Valmentamonkin parasta antia oli ryhmän tuki, jota on joskus ikävä.

”Yksin on helppo jäädä ongelmakohtiin jumiin, kun näkee vain oman rajoittuneen perspektiivin. Ryhmässä taas kasvaa nopeammin ja turvallisemmin. Opin sen, että yksin ei tarvitse, eikä kannata aina puurtaa, jos apua on saatavilla.”

Lue lisää Sadusta:

www.rebelisti.fi
IG: @rebelisti_valmennus
FB www.facebook.com/rebelistivalmennus10/

*

HALUATKO SINÄ RATKAISUKESKEISEKSI VALMENTAJAKSI?

Valmentamon LCF Life Coach®-koulutus on Suomen suosituin life coach-koulutus.  Lue lisää TÄÄLTÄ