ANU IISAKKILA
MIELENRAUHAN MATKAOPAS
Palautuminen on Anu Iisakkilan sana.
”Palautumisen avulla löydämme itsemme äärelle ja kohti tasapainoa, tiedostamme sen, miten voimme ja miten voimme laskea kierroksiamme, löydämme yhteyden”, sanoo Anu.
Pahimmillaan hermostomme voi olla myös tiedostamattamme jatkuvasti ylivirittyneessä tilassa emmekä palaudu ollenkaan.
Palautumista pohtiessamme voimme Anun mukaan löytää juuri itselle sopivat palautumisen tavat. Olemmehan kaikki erilaisia.
”Erilaisten mielen ja kehon työkalujen avulla saamme kehon kokonaisvaltaisesti tyyntymään ja hermoston rauhoittumaan, tulemme taas läsnä oleviksi itsellemme.”.
Anu tietää mistä puhuu; kolmen lapsen perheen äitinä, ja kiireisenä yrittäjänä hän tunnistaa omassa elämässään palautumisen merkityksen – ja haluaa näin ohjata myös muita takaisin oman itsen äärelle.
Anu Iisakkilaa on aina kiinnostanut ihmismieli ja ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi.
”Olen aiemmin työskennellyt media-alalla toimittajana ja yritysviestintätehtävissä. Yhdessä vaiheessa elämä kutsui löytämään muutakin”.
Nyt hän työskentelee paljon työyhteisöjen kanssa ja siellä jos missä palautumisen ymmärrys on tärkeää.
Jooga, mindfullness ja tunnelukkoterapian opinnot antavat tämän valmentajan työskentelylle lisätukensa. Kiire kääntyy näin pysähtyneeksi kohtaamiseksi niin omaa sisintä kuin lähellä olevaa toista ihmistä kohti.
Työkokonaisuuden muotoutumisessa ja omassa kasvussa, Anulle on avainasemassa ollut Valmentamon life coach- koulutus.
”Se oli eräänlainen lähtölaukaus, asia, jonka avulla oli helppo avata erilaisia ovia, nähdä elämää uusin silmin, löytää omaan arkeen voimavaroja ja tapoja tehdä työtä. Valmentamon antamia valmennusharjoituksia on ollut helppo muokata elämän eri tilanteisiin niin työssä kuin vapaa-ajalla” Anu sanoo.
Valmennus on Anun mukaan hyvä työkalu varsinkin työyhteisöjen esihenkilöille ja sitä kautta kaikille yhdessä työtä tekeville. Hän sanoo ymmärtäneensä sen, kuinka valmentavalla johtamistavalla saamme ihmisestä, hänen kohtaamisestaan paljon enemmän irti, kun osaamme asettua ihmisenä ihmisen äärelle.
”Valmennuksen taitoja itsessä vahvistamalla, kohtaamiset ovat syvempiä ja rikkaampia. Avoimilla kysymyksillä haastavat tilanteet avautuvat ja syventyvät tässä hetkessä”.
Valmentamon koulutuksissa juuri läsnäolon, pysähtymisen merkitys on ollut yksi valmentamisen perusoivalluksista. Siitä lähtee kaikki.
Tätä aihetta Anu on tutkinut myös kirjoittamassaan kirjassa Menolippu mielenrauhaan - Kuusi askelta henkiseen hyvinvointiin / Otava. Kirjassa käsitellään paljon palautumisen teemaa, DRAMMA- mallia, joka avaa kuutta ihmisen hyvinvoinnin perustarvetta. Itsensä ymmärtäminen kuljettaa ymmärtämään myös muita. Kirjan idea syntyi Anun työskennellessä Tampereen yliopiston tutkimuksessa, jossa tutkittiin tietotyöläisten palautumista. Hankkeessa Anu oli läsnä myös valmentajan roolissa.
Ja tämä valmentaja ymmärtää hyvien metodien kautta tarvitsevansa välillä myös itse valmennusta. ”Oma valmentajani auttaa minua tarvittaessa pysähtymään, oivaltaman tämän hetken tarpeet ja haastamaan itseäni yli oman mieleni esteiden. Välillä läheisen valmentajan kanssa voin tehdä vaihtareita valmennuksista. Jakamisen ilo konkretisoituu tässäkin”.
Anu muistelee Valmentamon koskettavia koulutuksen hetkiä.
”Se oli matka syvälle itseen ihanassa, jokaista kasvattavassa ryhmässä. Oli hienoa saada asettua rennosti Valmentamon sohville istuskelemaan ja jakamaan oivalluksia oman opiskeluporukan kanssa, tekemään yhdessä harjoituksia”.
Anu muistuttaa siitä, että valmentajan koulutusta voi hyvin käyttää myös täydentävänä koulutuksena monenlaisiin erilaisiin työtehtäviin, yhteisöjen rakentamiseen, olemisen iloon – koko elämään.
”Ja omaan sisimpään kurkistamiseen se antaa myös oivat avaimet. Jos ovi on vähänkään sinne päin raollaan, mukaan vaan”, Anu Iisakkila sanoo.
Lisätietoja
www.anuiisakkila.com*
HALUATKO SINÄ RATKAISUKESKEISEKSI VALMENTAJAKSI?
Valmentamon LCF Life Coach®-koulutus on Suomen suosituin life coach-koulutus. Lue lisää
TÄÄLTÄ