TAKAISIN

Maarit Kauppinen

KUUNTELEVA ESIHENKILÖ

Maarit Kauppinen opiskeli Valmentamossa LCF Life Coach® -valmentajaksi ollakseen parempi esihenkilö. Ihmisten johtamisessa olennaisinta on taito kuunnella. Sen tietää esimiehenä media-alalla toimiva Maarit Kauppinen.

"Lähdin valmentajakoulutuksessa hakemaan työkaluja valmentavaan johtamiseen, mutta huomasin arjessa, että myös itsensä johtamisen valmiudet nousivat keskiöön: kannattaa valmentaa ensin itseänsä ja sitten vasta muita. On helppoa olla esimies silloin kun kaikki sujuu hyvin, mutta johtamisen taidot mitataan kriisitilanteissa. Silloin on tärkeää osata pysyä itse rauhallisena ja antaa oikeanlainen tuki tiimiläisille. Ihmisten ja heidän tunteidensa kohtaaminen perustuu kykyyn käsitellä omia tunnereaktioita."

"Valmennuksen työkalujen avulla sain toisaalta valmiuksia päätöksentekoon itseä koskevissa muutostilanteissa, esimerkiksi uuden suunnan valintaan omalla uralla. Samalla sain vahvuutta ihmissuhdetyöhön, jota esihenkilönä oleminen on. Koulutus on antanut varmuutta esihenkilötyöhön, rohkeutta, uskoa omaan taitoon ja vahvistusta omalle ajattelulle. Tuloksena on kokonaisvaltaisesti vahvempi ihminen."

Koulutuksen vahvuus on Maaritin mielestä harjoituskeskeisyys, koska valmentamaan oppii vain valmentamalla. Koulutusryhmä hitsaantui tiiviisti yhteen ja pitää edelleen yhteyttä. Löytyi uusia ystäviä. Erityisen hedelmällistä on kohdata ihmisiä erilaisista taustoista, jolloin saa virikkeitä ja ideoita muilta aloilta ja toisenlaista työtä tekeviltä. On myös lohduttavaa huomata, että muillakin aloilla on ihan samantyyppisiä ”pähkinöitä purtavaksi” kuin omalla.

Sen lisäksi, että koulutuksessa saa suuren määrän konkreettisia, toimivia työkaluja valmennukseen, Maarit pitää myös läsnäolon ja rauhoittumisen harjoituksia kultaakin kalliimpina. Lahjana ihmiselle.

"Koulutus on matka, josta kannattaa nauttia ja sukeltaa siihen täysillä sisään. Omalta kohdaltani voin sanoa, että tämän koulutuksen johdosta kaikki osapuolet ovat voittaneet: minä, yritys ja tiimiläiset."

"Ja oma elämä sen jälkeen on ollut valtavan paljon mukavampaa. Jos olisin tiennyt, miten hyödyllinen koulutus on, olisin ollut valmis maksamaan siitä enemmänkin."

HALUATKO SINÄ RATKAISUKESKEISEKSI VALMENTAJAKSI?

Valmentamon LCF Life Coach®-koulutus on Suomen suosituin life coach-koulutus. Lue lisää TÄÄLTÄ