TAKAISIN

Eveliina Hostila

HYVÄÄ TEKEVÄ JOHTAJA


HOPE - Yhdessä & Yhteisesti ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila lähti hakemaan koulutuksesta työvälineitä valmentavan johtajuuden työkalupakkiin. "Aloittaessani vuoden kestävän LCF Life Coach® -koulutuksen olin aika vasta aloittanut työn järjestöjohtajana. Ajattelin saavani relevantteja työkaluja johtamiseen ja oman elämän johtajuuteen. Ajatuksena oli, että pystyn työssäni niitä soveltamaan kuten olen pystynytkin."

Eveliinan mielestä vuoden mittainen koulutus oli ennen kaikkea matka itseen. Hän oppi, että omat asiat pitää saada ensin balanssiin, jotta omat kipukohdat eivät heijastu valmentamiseen.

"Eihän ihminen tule koskaan valmiiksi, mutta hyvillä askeleilla mennään koko ajan eteenpäin. Taitoa kohdata itsensä ja taitoa kohdata muut. Koin sen olevan kantava ajatus vuoden aikana."


"Olen utelias luonteeltani, pidän sitä kantavana voimana. Koulutus auttoi myös siihen, että ymmärsin mihin minun pitää fokusoida. Maailmassa on paljon kiinnostavaa, mutta maailmaa ei voi ottaa haltuun kerrallaan. Pitää osata pysähtyä omien asioiden ääreen. Lähipäivät olivat voimaannuttavia, vaikkakin toki välillä haastavia."

Nuorena järjestöjohtajana Eveliina kipuili sen kanssa, minkälainen hänen pitäisi olla ja miten pitäisi toimia. Koulutuksen ansiosta hän oppi tiedostamaan heikkouksiaan ja oppi myös, että niitä voi vahvistaa.

KOULUTUKSEN OPIT VAHVISTIVAT YHDESSÄ TEKEMISTÄ

Eveliinan aloittaessa työnsä Hopen toiminta oli toiminut siihen mennessä vahvasti vapaaehtoisvoimin. Samalla konseptilla olisi jatkettava, Eveliinalla oli selvä näkemys itseohjautuvista tiimeistä. Yhdessä tekeminen ja yhdessä jakaminen on toiminnan perusajatus.

"Jos näin ei toimittaisi, se heijastuisi ihmiskatona. Ei vapaaehtoisia voi käskyttää, eikä sellainen tapa soveltuisi minulle itsellenikään. Valmentava tapa toimia on jokapäiväistä. Pohdimme päivittäin toimipisteiden vapaaehtoisten kanssa ratkaisuja pulmiin. Vastaus löytyy heiltä useimmiten itsestään, he haluavat vain vahvistuksen asiaan."

Hope on jalkautunut Eveliinan aikana ympäri Suomea. Hänen aloittaessaan toimipisteitä oli 11, nyt Hopen toimipisteitä on Suomessa 20 kaupungissa. Töitä riittää. Avun tarve tuntuu kasvavan edelleen, ja kiitos vapaaehtoisten työntekijöiden ja lahjoittajien, vähävaraiset lapsiperheet saavat tervetullutta apua tilanteeseensa. Yhdistyksen toiminnan edellytyksenä on, että vapaaehtoistyötä tekevät voivat hyvin. Ahkerilla vapaaehtoisilla voi omat rajat helposti unohtua, koulutuksessa opitut yksilö- ja ryhmävalmennustaidot ovat olleet hyödyksi.

Eveliina kokee valmentamisen tulevan nykyään selkäytimestä. Eveliina pitää vuoden koulutusta lempeän avaavana kokemuksena ja pitää koulutusta hyödyllisenä kenelle tahansa, joka on avoin itselle sekä on vastaanottavainen sille, että pysähtyy itsensä äärelle. "Vuoden kestävä koulutuksen aikana ehtii syventyä asioihin, näin vaikutus on myös pidempi ja pysyvämpi. Opituista tavoista on tullut luonteva osa arkea."

Lue lisää HOPE - Yhdessä & Yhteisesti ry:n toiminnasta:
https://hopeyhdistys.fi/

**

HALUATKO SINÄ RATKAISUKESKEISEKSI VALMENTAJAKSI?


Valmentamon LCF Life Coach®-koulutus on Suomen suosituin life coach-koulutus. Lue lisää TÄÄLTÄ