TAKAISIN

Emmi Lehtomaa

TUBETTAJIEN MANAGERI

"Parhaiten sijoitetut rahat tähän mennessä", vastaa Emmi Lehtomaa kysymykseen siitä miten kuvaisi vuoden kestävää LFC Life Coach® -koulutusta.

Aloittaessaan koulutuksen Emmi järjesti Fitnessmalli-kilpailuja ja toimi personal trainerinä. Hän oli huomannut, että pelkän fyysisen valmentamisen tiedot eivät olleet enää riittäviä opastaessaan asiakkaita parempaan kuntoon. Emmi hakeutui Valmentamon koulutukseen saadakseen taitoja henkiseen valmennukseen. Hän oli samaan aikaan myös vakituisessa työsuhteessa.

"Moni asia kiinnosti, vaikka itsellä ei ollut selkeää suuntaa. Koulutuksen myötä löysin oman suunnan ja opin näkemään asiat selkeämmin. Luovuin vakituisesta työpaikastani, se ei vienyt mua haluamaani suuntaan."

Emmi piti tavasta miten ryhmäläiset tutustuivat toisiinsa: ihmisinä, ei sen mukaan mitä kukin tekee työkseen. Se tuntui hänestä aidommalta ja näin myös ryhmäläisten kesken muodostui poikkeuksellinen suhde.

Emmi työskentelee nykyään Splay One -nimisessä yrityksessä tubettajien managerina. Hänellä on kuusi tubettajaa, joiden asioista hän pitää huolta.

"Nuoret idolisoivat tubettajia nykyään kuin rokkistaroja, mutta tubettaja-tähdet ovat kuitenkin itsekin vielä nuoria. He ovat koko ajan arvostelun alaisina ja heillä on paljon paineita. Heidän työnsä on pirstaloitunutta ja aikataulut voivat olla hyvin sekaisin. Saatan pitää huolta vaikka tubettajan aikataluista ja käydä neuvotteluja yhteistyökumppaneiden kanssa."

Emmillä on liukuvat työajat, mutta hän on oppinut pitämään omista rajoistaan kiinni. Hän luopui Fitnessmalli-kilpailuista, töitä alkoi olla liikaa jokaisena vuorokauden aikana. Nykyään Emmin on helpompi tehdä päätöksiä pystyessään tunnistamaan omat rajansa.

KOULUTUKSESTA TAITOJA JOHTAMISEEN

"Koulutukseni on ollut valttikortti siihen, mitä nykyään teen."

Emmi kertoo myös opettavansa manageroitavilleen konkreettisesti ajanhallintaa, mutta työhön sisältyy myös nuoren tubettajan oman suunnan pohtimista. Yhdessä kehitellään ja yritetään viedä heitä urallaan eteenpäin, joku saattaa haluta vaikka näyttelijäksi.

"Mielestäni jokaisen, joka toimii esimiesasemassa ja on työssään tekemisissä muiden ihmisten kanssa, pitäisi käydä Valmentamon koulutus. On älyttömän tärkeää osata keinot miten saada ihmisistä sen parhaimman irti. Ja näinhän työpaikoilla halutaan."

Emmin työ on inspiroivaa. Hän kertoo yhden manageroitavansa tubettajan tavoitteena olevan muiden ilahduttaminen. Hän tubettaa ilahduttavista ja positiivisista asioista. Nuoret tubettajat ovat motivoivia, lahjakkaita ja luovia.

"On mahtavaa kun pystyy oikeasti auttamaan toista menestymään siinä hänen omassa jutussaan. Valmentamisessahan autetaan ihmistä eteenpäin - minä autan manageroitaviani saavuttamaan oman potentiaalinsa heidän työnsä kautta."

Emmi muistelee, mitä haaveita hänellä oli omasta tulevaisuudestaan koulutuksen alussa. Elämä on muuttunut sen jälkeen paljon ja koko ajatusmaailma sen mukana.

"Oma elämäni on muuttunut just siihen suuntaan mitä toivoin - se on nyt just sellasta ja se on siistiä."

Lue lisää Emmistä: https://www.emmilehtomaa.fi

**

HALUATKO SINÄ RATKAISUKESKEISEKSI VALMENTAJAKSI?

Valmentamon LCF Life Coach®-koulutus on Suomen suosituin life coach-koulutus. Lue lisää TÄÄLTÄ