TAKAISIN

Antti Osara

LUOVUUDEN LÄHETTILÄS

Pitkän linjan myynti- ja markkinointialan ammattilaiselle Antti Osaralle tärkein hyöty valmentajakoulutuksesta oli oman luovan osaamisen kirkastaminen ja jäsentäminen. Lähtökohdaksi nousi luovuuden hyödyntäminen valmentamisessa.

"Olen tehnyt koko urani luovaa työtä, ja halusin löytää keinoja, joilla jakaa tätä osaamista ja näkemystä. Koulutus selkeytti omia vahvuuksiani ja auttoi näkemään miten kaikki luova työskentely visuaalisesta, strategisesta ja konseptisuunnittelusta palvelumuotoiluun täydentävät toisiaan. Sain myös käytännön työkaluja valmentamiseen."

Valmennukselliset välineet ja ajattelutavat ovat käytössä myös työssä uudenlaisen hankinta-, varastointi- ja logistiikka – arvoketjun palvelukonseptin parissa.

LUOVUUSVALMENNUSTA

Kun luova mieli kohtaa valmentajakoulutuksen tarjoaman valmennuksellisen työkalupakin, syntyy mielenkiintoisilta ja hauskoilta kuulostavia palvelutuotteita. Antin luovuusvalmennuksen palettiin kuuluu mm. Luova epätieteellinen päivä, Kinetic Drawing Experience, Kuplamuovi ja Kansakoulun opettaja kevätlaitumella –valmennukset. Kehon ja mielen yhteys luovuusvalmennuksessa on tärkeä taustaoletus joogaakin harrastavalle valmentajalle.

Antin coaching-asiakkaita ovat yritykset, tiimit ja yksityiset henkilöt. Luovuus on väline muutokselle.


"Usein ihminen itse on kaikkein suurin este muutokselle. Ennakkoasenteiden ja uskomusten purkaminen auttaa eteenpäin. Asiakkaana voi olla vaikka uravalmennettava, joka etsii uuttaa suuntaa tai tiimi, joka on jumissa. Valmentajana avaan solmuja, puran esteitä ja tuon uutta näkemystä."

"Luovuus alkaa siitä, kun lopettaa ajattelun. Rentoutuminen, keskustelu ja avautuminen sekä koulutuksessa hankitut luovat menetelmät kuten piirtämis- ja kävelyharjoitukset saavat asiakkaan mielen liikkeelle ja synnyttävät uusia ideoita ja tuoreita näkökulmia."

KOHTAAMISTA JA KUUNTELUA

Antin mielestä koulutus on myös muuttanut sitä, miten kohdata toinen ihminen. Valmentajan ammatillinen lähestymistapa auttaa näkemään ihmiset eri näkökulmasta ja ymmärtämään heitä. Kuuntelutaito vahvistuu ja sitä oppii paremmin hyödyntämään varsinkin harjoitusvalmennuksia tekemällä.

"Harjoituksien rooli ja merkitys valkenee, kun huomaa, että valmennettavien elämä voi täysin muuttua jo neljän valmennuskerran seurauksena. Se on itsellekin todella palkitsevaa."

Koulutuspäivät ovat Antin mukaan intensiivisiä ja niissä oppii paljon sekä itsestään että toisista. Lähipäivien keskustelu ja runsaat harjoitukset takasivat kasvun ja oman valmentajan roolin kirkastumisen.

"Kuten jokaiselle on lähtökohtaisesti annettu lahjaksi luovuus, niin samalla tavalla kaikille on annettu kyky auttaa toisia ja olla läsnä ja tärkeä toiselle. Miksi sitä kykyä ei käyttäisi? Koulutus laittoi minut ikään kuin pysähtymään ja avasi mahdollisuuden käyttää omaa luovuutta hyödyksi ihmisten valmentamisessa. Kun olen itse saanut, kokenut ja nähnyt paljon, niin koen, että nyt on minun aikani antaa omasta osaamisestani vuorostaan toisille."

Lue lisää Antista ja hänen palveluistaan: www.anttiosara.fi

**

HALUATKO SINÄ RATKAISUKESKEISEKSI VALMENTAJAKSI?

Valmentamon LCF Life Coach®-koulutus on Suomen suosituin life coach-koulutus. Lue lisää TÄÄLTÄ